Szülésrebocsátó ünnep

Szülésre hangoló

SZÜLÉSREBOCSÁTÓ ÜNNEP

 

A mai kor emberének életéből egyre jobban hiányoznak az ünnepek, szertartások. Ha nem is tudatosul bennünk, de kihatással van ránk a hiányuk és tudattalanul is szenvedünk tőle.

Egy szülésre készülő nő joggal érezheti magát királynénak, hiszen teremt, életed ad, ami ákárhogy is nézzük egy hétköznapi, ám mégis csodálatos, misztikus esemény. A mindennepok rohanásában és a hagyományok hiányában e kiemelt fontosságú szerep mégsem kapja meg hozzá illő (méltó?) tiszteletet.

A Blassingway név alatt ismertté vált szülésrebocsátó szertartás ma is lehetőséget ad az anyává válás megünneplésére. A Blassingway eredetileg navajo indián szertartás, amit az élet különböző kiemelt fontosságú fordulópontjainál rendeztek meg.

Ám nem kell ilyen messzire mennünk. A hagyományos társadalmakban világszerte fontosak voltak az évkörhöz kapcsolódó ünnepek mellett az átmeneti rítusok, amiket az ember életében csak egyszer élt át főszereplőként. Ezek az ünnepek biztonságérzetet adtak az embereknek és beágyazódást a teremtett világ egészébe.

Felismervén ezt ma világszerte egyre gyakrabban szerveznek szülésrebocsátó ünnepet a kismamák. Kérhetünk ilyen szertartást magunknak, megajándékozhatjuk vele barátnőnket, testvérünket vagy lányunkat.

A Blessingway szülésrebocsátó ünnep lényege, hogy a kismama barátnőkkel, közelálló nőkkel, asszonytársakkal körülvéve készül rá a szülésre, az anyává válásra. A szertartás a kismama megünnepléséről, az összetartásról, megáldásáról szól. Az összegyűltek kifejezik a támogatásukat, együttérzésüket és jókívánságokkal útnak indítják a nőtársukat.

A mai Útrabocsátó ünnepnek nincsenek kőbevésett szabályai, bármi része lehet, ami jól esik, építő és emlékezetes. Ugyanakkor van egy átgondolt felépítése, menete, amit előre megbeszélhetünk, ám van aki kifejezetten a meglepetésnek örül.

A szülésrebocsátó ünnep segít lezárni egy előző életszakaszt, elengedni a félelmeinket és segít megerősödve, feltöltekezve átlépni egy új emberi minőségbe.

Ha szívesen megajándékoznád magad vagy szeretteidet egy ilyen ünneppel, keress meg és megbeszéljük a részleteket.

Ára: 60.000 forint

+ anyagköltség + útiköltség

„Nem is tudom hol kezdjem…de mindenképpen úgy érzem, hogy erről írnom kell, erről a csodás délelőttről, amivel a barátnőim és anyatársaim megajándékoztak tegnap. Szülésre bocsátó ünnepséget tartottunk, aminek még most is a hatása alatt állok.

Nagyon jó érzés női körben megtapasztalni ezt az egységet, szeretet, támogatást. Áldás ez annak, aki kapja és annak is aki adja. Merthogy ezek a régről eredő hagyományok újra kezdenek feléledni.

Minden nőnek járna ilyen, élete nagy pillanatai előtt, hogy megerősítést nyerjen, feltöltődjön, elengedje félelmeit egy ünneplőbe öltözhessen, hogy haját virággal díszítsék. Ezt a fajta odafigyelést mindenkinek meg kell(ene) tapasztalni! Nagyon hálás vagyok, hogy része lehettem, csordultig szeretettel és lelkesedéssel indulhatok el az utamon a szül(et)és felé.

Köszönöm Paulina!”

Mikó Zsófi