Segítség a gyermekágyban

Segítség a gyermekágyban

Boldogasszony ágya

A szülés utáni lét egy különösen érzékeny időszak. Egyrészt a legfelemelőbb, legtisztább, legörömtelibb érzéseket élünk át. Ugyanakkor szomorúak is lehetünk vagy dühösek. Sok ismeretlent és váratlant is rejthet a gyermekágy, akárhányadik gyermekünk is született.

Régen Magyarországon a szülést követő időszakot Boldogasszony ágyának hívták. Az újdonsült anya kiemelt helyet kapott egy lefüggönyözött ágyban. Tapasztalt asszonyok vették körül, akik átvették a gyermekágy idejére a háztartást, főztek, kiszolgálták az anyát, védték az anya-baba egységet. Természetesen rengeteg babona is övezte ezt a hagyományt. Ám ezek a szokások lehetővé tették, hogy az anya nyugodt körülmények közöztt csak a babájára figyeljen, regenerálódjon, és az újszülött babával egymásra hangolódjanak.

A mai emberek, családtagok el vannak távolodva egymástól, hiányzik az életünkből az élő, folyamatos kapcsolat, támogatás.

Megváltozott a családok életmódja is. Sok kismama az élete során még nem találkozott újszülöttel, nem látott dajkáló, szoptató, babát gondozó anyát.

A hagyományok kivesztek. Helyüket különböző szokások, nézetek, módszerek vették át. A kismamák sokszor elveszve érzik magukat. Bizonytalanok, hogy mivel is tesznek jót a babájuknak, kinek a tanácsait kövessék. Emellet sokszor kénytelenek mások állandó ítélkezésével is szembenézni.

A mai kor nehézségei mellett ott vannak a pozitívumok is: a választás szabadsága, a tudományos vizsgálatok eredményei a szokásokkal szemben, könnyebb a kapcsolattartás stb.

Mint 5 gyermek anyukája  és gyermekágyas dúla,  jól ismerem e korszak rejtett nehézségeit. Viszont hiszem, hogy a gyermekágyas időszak a legcsodálatosabb, felejthetetlen emlékké is válhat, ha kiemelt figyelmet fordítunk rá és időben felkészülünk.

 

Érdemes átgondolni, hogy NEKED mi jelenti a boldog, békés, háborítatlan gyermekágyat és megtervezni, hogy ki és miben fog tudni neked ebben segíteni. 

 

A háztartás körüli teendők most épp csak annyira fontosak, hogy a te és a baba kényelmét szolgálják. Ez az időszak nem a rendrakásról szól. Sokkal inkább a regenerációról, az új életszakaszba való átlépéssel járó átrendeződésről, az előző élet lezárásáról.

Elengedni a kontrolligényt, tempót, életformát váltani nem egyszerű.  Ám megfelelő segítőkkel, akik átveszik a háztartás vezetését, csak abban segítenek, amire a te kéred őket, támogatnak anyaságod megélésében, meghallgatnak és tisztelik az érzéseidet, gondolatataidat, elképzeléseidet ez az időszak nem csak átvészelhető, hanem örömteli is lehet.

Akármilyen segítséget is választasz, ez az időszak az, amikor a legfontosabb a nyugodt, biztonságot adó, támogató környezet. Erre meg kell találni az egyéni, számodra tökéletes megoldást, és ennek érdekében érdemes elengedni minden más másodlagos dolgot, hogy háborítatlanul élvezhesd az újszülött babáddal való együttlétet.

Szívesen segítek neked a gyermekágyas időszakban bármiben, ami megkönnyíti az első napokat, heteket a babával és lehetővé teszi, hogy csak rá és magadra koncentrálj:

-főzök egy meleg teat

– segítek kialakítani egy kényelmes gyermekágyas “kuckót”, ahol mindent kényelmesen elérsz

-meghallgatlak, támogatlak

– segítek a szoptatásban

– segítek a regenerációban, megmasszírozlak

-megmelegítem és behozom az ebédedet

– dajkálom a kisbabád, amíg eszel vagy lezuhanyzol

-bevásárolok, beindítok egy mosást, játszom egyet a nagytestvérrel.

Ha a párodnak hamar vissza kell mennie dolgozni, a nagymamák távol vannak és nincs más segítséged a gyermekágyas időszakban, én örömmel támogatlak, amíg szükséged van rám.

 

A legjobb ajándék, amit egy szülés előtt álló nő kaphat!

Ár:

Változhat az igényektől függően. Általánosságban egy gyermekágyas látogatás 3-4 óra, 15.000 forint.

Nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő utazási költséget.

Ha ezt a lehetőséget választod, keress bizalommal!

„Egyéni felkészítésen vettünk részt, amely rendkívül tanulságos és hasznos volt. Rengeteg olyan kérdésre kaptunk választ, mely a szüléssel és a gyermekágyas időszakkal kapcsolatban felmerült bennünk. Paulinának köszönhetően sikerült tudatosan és pozitívan megélnünk a szülés teljes folyamatát és még a szoptatás kezdeti nehézségein is átsegített bennünket. Köszönünk mindent ezúton is!”

Bartha Vivien